Aktuellt & press

Kunskapsuppdatering online från och med 2018

NYHET. Från och med mars 2018 kommer man att kunna genomföra kunskapsuppdateringsprov på webben istället för som tidigare i skrivningssal. Den webbaserade applikationen kommer att vara tillgänglig från Mina sidor för de som har licens eller certifikat från InsureSec. Genom att digitalisera kunskapsuppdateringen frigör vi dyrbar tid för licensinnehavarna, särskilt för de som inte bor eller arbetar i någon av storstäderna. Årslicenserna skrivs som vanligt övervakat i skrivningssal.

Innehållet i provet kommer vara lite annorlunda utformat i jämförelse med tidigare upplagor. Med utgångspunkt i ett antal fallbeskrivningar ska licenshavaren ta ställning till en rad påståenden som antingen sanna eller falska. Förhoppningsvis upplevs ett sådant upplägg som mer pedagogiskt även om testet, likt tidigare år, inte innehåller något utbildningsmoment.

Den som känner att den behöver läsa på inför testet rekommenderas att vända sig till något av utbildningsföretagen. De kommer att få ta del av de nya kunskapskraven i slutet av oktober så att de hinner ta fram utbildningsmaterial till nästa år. De nya kunskapskraven offentliggörs i början av januari nästa år.

Kunskapsuppdatering 2018 kommer att kunna genomföras på webben fr.o.m. 1 mars 2018.

 

← Tillbaka

LG
MD
SM
XS